Çocuklar İçin Doğru Yazlık Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuklar İçin Doğru Yazlık Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Yaz mevsimi çocuk giyimi konusunda her insan kaliteli kıyafetler almak ister. Diğer bir ifadeyle çoğu insan evliyken çocuk sahibi olmayı hayal eder. Ancak bebek doğduktan sonra ebeveyn olarak çocuğunuza ne verdiğinizden oynadığı oyuncaklara kadar her ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor. Çocuklara kıyafet almanın nesi yanlış dememelisiniz. Çocukların gün boyunca dokundukları her detay sağlıkları için ne kadar önemliyse giydikleri kıyafetler de sağlıkları için o kadar önemlidir. Çocuk cildi yetişkin cildi kadar dayanıklı değildir. Daha hassas oldukları için alerjiye daha yatkındırlar. Alerjiyi önlemek için kıyafetlerin içeriğine dikkat etmek gerekir. Yün içeren giysiler, hassas cilde sahip kişilerde alerjiye ve kaşıntıya neden olabilir. Egzama, dermatit gibi cilt rahatsızlıkları olan çocuklar da bu durumları tetikleyebilir. Bu nedenle pamuk içeren giysiler tercih edilir. Ek olarak, alerjisi olan çocuk giysilerinde sıvı deterjan ve daha uzun durulama döngüsü kullanılmalıdır.

Çocuk giyiminde rahatlık da önemlidir. Genel olarak çocuklar giyinmeyi ve soyunmayı sevmezler ve bu değişiklik anneler için huzursuz ve utandırıcıdır. Bu süreyi kısaltmak için düğmeli giysiler yerine çıtçıtlı, bisiklet yaka bluzlar yerine omuzları çıtçıtlı bluzlar tercih edilebilir. Yaz aylarında çocuğunuzu güneş çarpmasından korumak için şapka takmak çok önemlidir. Çocuğunuzun şapkalara alışması ve şapkaları sevmesi için çocuğunuzun en sevdiği kalıbı seçin. Kış için şapka ve atkılar kesinlikle takmak istemeyeceğiniz aksesuarlardır. Yine çocuklarınızın bu aksesuarları kullanabilmesi için hangi ürünleri alacağınızı kendiniz seçebilirsiniz.

Çocuklarda yazlık kıyafet seçimi önemli bir konudur. Çocuklarımız gün içinde yetişkinlere göre daha fazla enerji kullanırlar ve dışarıda çok daha fazla zaman geçirirler. Bu nedenle çocuğunuza alacağınız kıyafetlerin gün içinde rahat etmesi için biraz daha bol ve giymesi daha rahat olmalıdır. Çocuğunuzun hareketliliğine kısıtlamalar getirmemelidir.

Çocuk giyimi alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer kriter de çocuğun yaşı değil kilosu ve boyunun kriter olması gerektiğidir. Bazı çocuklar diğerlerinden daha gelişmiş veya geride kalmış olabilir. Dolayısıyla yaşa göre alışveriş yapmak yanıltıcı olabilir. Çocuk kıyafetlerini seçerken çocuğun yırtabileceği aksesuar veya küçük parçalar (düğme gibi) içeren kıyafetleri tercih etmeyin. Bunlar çocuklar için boğulma tehlikesi oluşturur.

Erkek çocuk yazlık kıyafet seçimi ve kız çocuk yazlık kıyafet seçimi yaparken pantolon gibi bir ürün alırken çocukların bedenleri çabuk değiştiği için beli lastikli olanlar tercih edilmelidir. Çocuk çorapları söz konusu olduğunda esnek boyunlar, sıkı ve esnek olanlara tercih edilir. Çocuklar için ayakkabı seçimi de oldukça önemlidir. Kötü bir ayakkabı seçimi, çocuğunuzun ayakkabıya girip çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle ayakkabı alırken anatomiye uygun ve ayak gelişimini olumlu yönde etkileyen ayakkabılar tercih edilmelidir.

Diğer bir sorun ise, alışveriş yaparken çocuğunuzun mevcut bedeninden biraz daha büyük olan kıyafetleri tercih ederseniz, çocuğunuz bu kıyafetleri daha uzun süre giymek zorunda kalacaktır. Ve çocuk kıyafetleri o kadar sevimli ve güzel ki bir sürü kıyafet almaktan kendimi alamıyorum. Ancak çocukların hızla büyüdüğünü ve satın aldığımız tüm kıyafetleri giymeden önce vücutlarının değiştiğini unutmamalıyız. Bunu göz önünde bulundurarak çocuklarımızın sadece ihtiyacı olan kıyafetleri almalıyız.

 

Pamuklu Malzemeden Yapılmış Bol Giysiler Seçin

Mevsim ne olursa olsun çocuğun kendini rahat hissedeceği, bol paçalı ve geniş kollu, pamuklu kumaştan üretilmiş giysiler tercih edilmelidir. Çünkü pamuklu kumaş yılın her döneminde hassas çocuk cildinin nefes almasını sağlarken aynı zamanda çocuk cildini koruyan yumuşak bir yapı oluşturur.

 

Sentetik Kumaşlardan Kaçının

Kıyafet seçiminde cildin nefes almasını engelleyen, terli veya nemli havalarda kızarıklık ve kızarıklıklara neden olan sentetik polyester kumaşlardan kaçının.

 

Parlak Renkleri Tercih Edin

Seçeceğimiz kıyafetler ciltte alerjik reaksiyonlara neden olmaması için kimyasal boyalar içermemeli ve her zaman tek açık pastel tonlardan (mavi, sarı, yeşil) seçilmelidir. Koyu renkli giysiler güneş ışığını daha fazla emer ve bu da çocuğunuzun vücut sıcaklığının anormal şekilde yükselmesine neden olabilir. Opsiyonel olarak bazı firmaların ürettiği UV geçirmeyen kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilebilir.

Yenidoğan dönemi belki de çocukluğun en hassas dönemidir. Bu nedenle yeni doğan bebekleri olan çiftler özellikle yaz aylarında yeni doğan bebeklerine uygun kıyafet seçimi konusunda çekingen davranabilmektedirler.

Yazın bebeği dondurmadan sıcaktan uzak tutmak çok zor. Yenidoğan beyinleri hipotalamusta sözde ısı düzenleyici merkeze sahip değildir, bu nedenle çevre sıcaklığının yüksek veya düşük olmasına bağlı olarak doğru vücut sıcaklığını koruyamazlar. İkinci aydan itibaren kademeli gelişim başlar. Bu nedenle yenidoğanlar aşırı giydirilmemeli veya çıplak bırakılmamalıdır. Çok sıcak yaz aylarında (Temmuz-Ağustos) bebek uyanıkken tek katlı veya kısa kollu çıtçıtlı bodyler tercih edilmelidir. Uyku sırasında bebeğin metabolizması yavaşlar ve vücut ısısı düşer, bu nedenle oda sıcaklığı çok sıcak olmasa bile karnını koltuk altına ince bir pamuklu battaniye ile örtmek ve çizme ile pantolon giymek gerekir. Üründe %100 pamuklu kumaş kullanılmıştır.

Hepimiz gibi sıcak yaz ayları bebeğinizin ve çocuklarınızın cildi ve sağlığı için son derece önemlidir ve bu ayları dikkat edilmesi gereken en önemli dönemlerden biri haline getirir. Cilt sağlığı için kıyafet seçimi oldukça önemlidir ancak özellikle çocuklar için daha da önemlidir. Bebek cildi eski ciltlere göre daha kırılgan ve dış etkilere karşı hassastır, alerjiye yatkındır ve çabuk tahriş olur. Bir çocuğun cildi, iki yaşına gelene kadar olgunlaşma sürecini tamamlamaz. Yaz kış fark etmeksizin doğa ile bütünleşen ve hassas ciltleri tahriş etmeyen kumaşları tercih etmek mantıklıdır. Yazın bebeğiniz için en önemli şey terleyip üşümemesidir. Bebekler doğum yaptıktan sonra ısınamazlar bu nedenle bir süre kalın giysiler giymeleri gerekir ve yazın kalın giysiler giyerlerse soğuktan dolayı sıklıkla cilt problemleri yaşarlar. İlk bir yaşından sonra dünyaya uyum sağlayan bebeğinizi mevsim standartlarına göre giydirebilirsiniz. Öncelikle ürünün organik olmasına dikkat etmelisiniz. Bir bebeğin cildi bir yetişkininkinden çok daha hassas ve incedir. Bebeğinizin cildine temas eden kimyasal içermeyen ürünler bebeğinizin sağlığı için son derece önemlidir. Organik kumaşlar ile ilgili yazımıza ulaşmak için tıklayınız. Terletmeyen, rahat ve nefes alabilen ürünler tercih ederek bebeğinizin cilt sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca bebeğinize veya çocuğunuza alacağınız giysiler rahat ve esnek olmalıdır. Hassas cilde sahip çocuklar, yaz aylarında tahrişe yatkın oldukları için bambu, müslin ve organik pamuk gibi yumuşak kumaşları tercih etmelidir. UV koruması yüksek bambu kumaş, özellikle yaz aylarında çocuğunuzu zararlı güneş ışınlarından korur. Aynı zamanda Kol, bacak ve boyun bölgesi bebeği sıkacak kadar dar olmamalıdır. Çocuk giyiminde cilt hassasiyeti kadar güvenlik de önemlidir. Bebeğin boğulabileceği boncuklu, püsküllü, düğmeli, kordonlu veya diğer tüm giysi ataşmanları kontrol edilmeli ve mümkün olduğunca çok ataşmanlı giysiler azaltılmalıdır. Tatilde veya kumsalda bebeğiniz veya çocuğunuz uyurken doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalı ve mümkünse panço veya tülbent ile güneşten korunmalıdır.

Aslında yazı boyunca söylediğim gibi her mevsimde olduğu gibi yazın da miniğinizi giydirirken nefes alabilen çocuk kıyafetleri almak, mevsim normlarına uymak ve hassas ciltlere uygun, organik, yumuşak ve rahat giysiler seçmek gerekiyor.

Etiketler: yazlık kıyafet
Mayıs 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
YARDIM
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.