Organik Pamuk Giysilerin Çocuklar İçin Faydaları

Organik Pamuk Giysilerin Çocuklar İçin Faydaları

Organik pamuktan üretilen çocuk giysileri, son dönemlerde son derece popüler hale gelmiştir ve pek çok aile tarafından organik pamuk giyim ürünleri tercih edilmektedir. Bu giysilerin tercih edilme nedenlerinin başında da çocukların sağlığına olan pozitif etkileri gelmektedir. Kıyafetlerin imalat sürecinde yumuşatıcı, ağartıcı ve koruyucu gibi bazı kimyasal ham maddelerin tercih edilmesinden dolayı cildi hassas olan çocuklar ve bebekler, tehlike altında kalmaktadır. Çocuklarınızın ve bebeklerinizin kalkansız ciltleri bu kimyasal maddelere maruz kaldığı zaman, kızarıklık ve tahriş gibi bazı alerjen fonksiyonları meydana getirmektedir. Özellikle de çocuğunuza giysi seçerken çok daha titiz ve seçici olmanız son derece önemlidir. Bağışıklık sistemi düşük olan, cilt formu daha ince olan çocuğunuz adına organik pamuktan imal edilen çocuk giysilerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Organik pamuk, cilt bariyeri için en iyi tercihtir. Organik pamuktan üretilen çocuk giysileri daha rahat, sevimli, tarz ve cilt için çok daha iyi bir seçenektir. %100 organik pamuktan imal edilen çocuk giysilerinin tercih edilmesinin bir başka nedeni de terlemeye sebep olmamasıdır. Çocuk tişörtleri ve pijama takımlar gibi kıyafetlerin terlemeye yol açmaması son derece önemli bir özelliktir. Aileler için de terlemeye sebep olmayan çocuk kıyafetleri oldukça değerlidir. Böylece çocukları ne kadar hareketli olursa olsun onlar rahat ve huzurlu olduğunu bilirler. Aynı şekilde yeni doğan bebekler için de yumuşak ve hassas ciltleri için en uygun seçenek olmaktadır. Doğal iplere ve sertifikaya sahip olan organik pamuk kumaş tercihi en doğru seçenektir. Organik pamuk tercih ederek çocuğunuzun cildini ve hassas bedenine alerjik fonksiyonlardan koruyabilirsiniz. Özellikle bebekler için her daim kullanılan organik pamuk battaniyeler, iç giysiler, tulumlar ve kıyafetler doğrudan bebeğinizin cildi ile temas ettiğinden dolayı bu kumaşların seçimi büyük önem arz etmektedir.

 

Organik Pamuk Nedir?

Organik pamuğun ne olduğunu merak eden kullanıcılar için; organik pamuğun normal pamuk imalatında tercih edilen kimyasal pestisitler, gübreler ve diğer zararlı olan kimyasal maddelerin kullanılmadığı bir aşamadan geçtiğini belirtebiliriz. Organik pamuk, ekilme zamanından giyimde kullanımına kadar pamuğun organik bir şekilde işlenmesidir. Bir giysinin tamamen organik olabilmesi için gerekli bazı koşullar mevcuttur ve eğer bu zor koşulları sağlıyorsa organik olmaktadır. Bir kıyafetin organik olabilmesi adına da bazı koşullar vardır. Bütün tekstil aşamalarında gereken koşulları sağlaması ve hiçbir kimyasal, doğaya ve sağlığa zararlı madde barındırmaması gerekir.

 

Bir kıyafet tamamen organik pamuktan üretilmiş ise doğa dostu bir ürün olduğu söylenebilir. Zira imalat aşamasında doğaya zararlı olan tarımsal ilaç gibi hiçbir kimyasal maddenin kullanılmadığı anlamına gelmektedir. Çevre dostu olan bu kıyafetler aynı zamanda çocuk sağlığı adına da son derece faydalıdır. Çocuk giyiminde organik pamuk kullanılması sağlık adına hiçbir tehlike yaratmamaktadır. Ebeveynler gönül rahatlığı ile çocuklarına giydirebilir.

 

Organik Pamuklu Giysilerin Bakımından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Farklı markalardan satın alabileceğin organik pamuktan üretilen çocuk kıyafetleri, hem kumaş formu hem de farklı özellikleri açısından birbirinden farklı tasarımlar içermektedir. Bu kıyafetler içerisinde yer alan organik pamuk çocuk tişörtü, hırka, kazak, bebek zıbını, bebek battaniyesi ve daha pek çok kıyafet çocuğunu adına özel kumaşlardan imal edilmektedir. Giysilerin yıkama aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar yer almaktadır. Yetişkinlerin kıyafetleri için imal edilen yumuşatıcılar ve çamaşır deterjanları, barındırdıkları bazı kimyasal maddelerin fazlalığı sebebi ile hem giysinin organik formunu bozar hem de çocuğunuzun hassas cilt bariyerinin aşınmasına neden olur. Bundan dolayı organik pamuktan üretilen çocuk giysilerini, bebek giysi deterjanları ve yumuşatıcıları ile yıkamanız gerekmektedir.

 

Organik Pamuk Kumaşları Diğer Kumaş Çeşitlerinden Ayıran Farklar Nelerdir?

Organik pamuklu kumaşlar hava geçiren formu ile çocuğunuzun cildini ferah ve serin tutarken pamuğun formu da çocuğunuzun cildinin nemini kolaylıkla emer ve dışarı atılımını sağlar. Yapay kumaşlarda ise kumaşın altına hava girmez ve terin dışarı çıkmasına izin vermez. Bu sebeple çocukların cildinde problemler meydana çıkar. Organik pamuk kullanımında ise bu tarz sorunlar ile karşı karşıya kalınmaz. Sentetik kumaşlı kıyafetler içerisinde terini dışarı atamayan çocuklarda pişik gibi sorunlar meydana gelir ve böylelikle çocuklar daha çok ısıya maruz kalarak rahatsız olur. Çocukların tahrişe yatkın olan hassas ciltleri, yumuşak ve ince bir deri formuna sahiptir. Bu özelliğe sahip olan deri yapılarına sentetik kumaşlı kıyafetler kullanıldığında çocuklar büyük bir rahatsızlık çeker.

Özellikle çocuk kıyafetlerinde organik pamuk tercih edilmesi çok önemlidir. Organik pamuklı kıyafetler, hammadde sürecinden imalat sürecine kadar içerisine doğal olmayan hiçbir maddenin girmediği ürünlerdir. Organik olmayan yapay kumaşlarda ise kenevir gibi kimyasal maddelerin ve gübrelerin kullanıldığı bilinir. Sentetik kumaşlarda kullanılan bu kimyasal maddeler doğaya zarar verirken çocuğunuzun cildine doğrudan temas ettiğinde ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Organik pamuklu kumaş imalatı neticesinde toprağa hiçbir zararlı madde karıştırılmaz. Çocukların cilt formları yetişkin insanlara nazaran daha hassas ve ince bariyere sahiptir. Özellikle bebeklerin vücudunda daha kıvrık olan bacak ve koltuk altı bölümleri alerjik reaksiyonlara daha yatkındır. Bazı cilt rahatsızlıklarına yol açmaması adına organik pamuk kumaştan üretilen kıyafetler kullanabilirsiniz. Çocuklarınızın giysileri doğal, yumuşak ve pamuktan üretilen kumaşlardan yapılmalıdır.

 

Çocuk Kıyafetleri Neden Organik Pamuktan Tercih Edilmelidir?

Aileler, yeni doğan bebekleri adına kıyafet ve aksesuar satın alırken bazı araştırmalar yapar. Normal olarak, yeni doğan bebeklerin yumuşak ve çok hassas olan cildi için doğal ipli, nefes alan, alerjik reaksiyon göstermeyecek kumaşları tercih etmeniz çok önemli bir husustur. Üst düzey kaliteye sahip olan organik çocuk giysi ve aksesuarları; çocuklarınızın cildine direkt olarak temas ettiğinden dolayı en iyi tercih olmaktadır. Çocuk kıyafetleri için neden organik pamuktan üretilen kıyafetleri tercih etmeniz gerektiği de şu şekilde sıralanabilir;

  1. Yapay kumaşlardan üretilen kıyafetlerin, terin dışarı çıkmasına izin vermez. Böylelikle de çocuklar daha fazla ısı kaybeder ve bu durumda rahatsızlık hisseder. Tabii bundan dolayı da mutsuz olur. Organik pamuklu kıyafetler, imalatı esnasında herhangi bir kimyasal ve zararlı madde kullanılmadığından dolayı emniyetli, yumuşak ve sağlam bir kumaş formu olma özelliği göstermektedir.
  2. Çocuğunuzun cildi son derece yumuşak ve hassas olduğundan dolayı tahriş olmaya da çok yatkındır. Bu da yapay kumaşların alerjik fonksiyonlar göstermesine sebep olabileceğini gösterir. Organik pamuklu kumaşlar zararlı bir madde içermediğinden dolayı da ailelerin ilk tercihi olur.
  3. Organik pamuktan üretilen çocuk kıyafetleri, kumaş formu itibariyle özellikle astımı olan çocuklar için son derece önemli bir kumaş türüdür. Zira, diğer kumaşlardan farklı olarak, alerjik reaksiyon gösterebilecek küçük partiküller barındırmaz.

Organik pamuk giyimin faydaları arasında çok uzun ömürlü olması da sayılabilir. Organik pamuk, yapay malzemelere göre çok daha dayanıklıdır. Bundan dolayı da sürtünmelere karşı da direnç gösterir.

Etiketler: organik pamuk
Mayıs 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
YARDIM
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.